belépés / regisztráció
2020. december 5. szombat
Aktuális lapszám

Moduláris felépítés, rugalmas telepítés: Remeha Calora

A holland Remeha márkanévinnovatív rendszereivelszerzett magánakelismertséget a kazángyártókkörében. Erre legújabbfejlesztése, a Remeha Caloralakossági álló hõközpont iskiváló példa.

 

A holland Remeha márkanévinnovatív rendszereivelszerzett magánakelismertséget a kazángyártókkörében. Erre legújabbfejlesztése, a Remeha Caloralakossági álló hőközpont iskiváló példa.

A kazánt először az idei Construmán, a Remeha bemutató kamionon nézhette meg a nagyközönség.

A Calora modulárisan összeépíthető, igény szerint választható kazán- és tárolóelemekből álló hőközpont, amelynek a letisztult design ad tetszetős külsőt. A kazán mellé három különböző nagyságú (100 liter, 160 liter, 220 liter térfogatú) HMVtároló közül lehet választani. A 220 literes tárolós változat 2 kollektoros szolár rendszerre is csatlakoztatható. Az elemek akár egymásra, akár egymás mellé is elhelyezhetők. Ehhez hasonló rendszerek eddig csak megbonthatatlan egységként voltak elérhetők - a Calora Tower sokkal szélesebb alkalmazást tesz lehetővé a felhasználók számára.

A műszaki tartalomból ki kell emelni az új fejlesztésű, legmagasabb műszaki színvonalat képviselő, minimális karbantartási igénnyel rendelkező hőcserélőt, valamint a modulációs, "A" energia osztályú szivattyút. A berendezés a működéshez szükséges teljes felszereltséggel rendelkezik: tartalmazza a tágulási tartályt, biztonsági szelepet és a gyorslégtelenítőt egyaránt.

A formatervezés a Calenta sorozathoz igazodik. A kazán kevesebb, mint fél négyzetméteres alapterületen felállítható és amennyiben fontos szempont a helykihasználás, az elemek egymásra helyezésével és pusztán a magasság növelésével bármelyik tárolóval összeépíthető. Dekoratív külseje miatt pedig a lakótér egyéb célra használt pontjain is elhelyezhető. Tetszetős külseje és praktikus alkalmazási lehetőségei mellett a Calora számos, szintén a Calenta sorozatból megismert kényelmi funkcióval is rendelkezik. Ezek közül meg kell említenünk a nagyméretű, menürendszerrel rendelkező kijelzőt, a karbantartási igény kijelzést, a könnyű szervizelhetőséget (szinte szerszám nélkül hozzáférhető minden alkatrész), és a kiegészítők széles skáláját.

A mai korszerű fűtési rendszerek elengedhetetlen része a folyamatos időjárásfüggő szabályzás, melyet a Remeha a c-Mix modul és iSense szabályzók használatával tesz teljessé. Az iSense szabályzó családot az egyszerű magyar nyelvű menürendszer és könnyen áttekinthető felület jellemzi, mellyel nagymértékben leegyszerűsödik a bonyolultabb rendszerek vezérlése is. Ez a szabályzó a Calora esetében éppen úgy használható, mint a többilakossági készülékünknél.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam