belépés / regisztráció
2020. november 24. kedd
Aktuális lapszám

Minden évben valami újat, mindig a legújabbat!

(alcím: 11 éves a Pollack Expo)

Hagyományosan ebben az évben is a pécsi Expo Center adott helyet február 23-24. között Baranya megye legnagyobb kiállításának, a Pollack Exponak. A PTE Műszaki és Informatikai Kara által szervezett esemény egybeesett a Pécsi Tudományegyetem 650 éves évfordulójával, ami méltó hátteret, hangulatot szolgáltatott a kiállítók számára. Jöttek is szép számmal (több mint 100-an) a kiállítók, akik úgy érezték, hogy van mit mutatniuk a környék szakembereinek.

 

A kiállítás az épületgépészeti, a mérnöki-építőipari és villamos-informatikai szekcióból állt, így a látogatók bőven, kedvükre találhattak érdekes termékeket, szolgáltatásokat, köthettek értékes kapcsolatokat és egyúttal képet alkothattak a számukra fontos piaci szegmensek jelenlegi állapotáról. A szervezők igyekeztek az érdeklődők számára a már emlegetett szakágak legújabb tudományos és gazdasági újdonságait workshopok keretén belül bemutatni. Az egyik legjelentősebb, napjaink legizgalmasabb nemzetközi kísérőprogramja a „Hatékony vízellátás” munkacsoport tevékenysége köré épült fel, de itt szervezték meg a Baranya Megyei Mérnöki Kamara 20 éves jubileumával foglakozó plenáris ülést is, valamint itt került sor a Breuer Marcell-díj átadására. Tovább színesítette még a látogatók programját az ún. „Drón workshop” és az első Gépész Forma-1 futama.

Őszintén el kell ismernünk, hogy szaklapunkat főleg az épületgépészek nagy családjának történései kötötték le, volt is mit megtekintenünk, kivel beszélnünk, hiszen a legtöbb kiállító ezt a területet képviselte, itt mutatta be érdekes és hasznos termékeit. Az év elején összezsúfolódott kiállítási programok következtében olyan döntést hoztunk, hogy a pécsi, a frankfurti ISH és a hazai Construma – Hungarotherm kiállítások új termékeit az áprilisi és májusi szaklapjainkban próbáljuk meg közzétenni. Tehát javasoljuk, biztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy forgassák, lapozzák az említett lapszámokat, biztosan találnak benne érdekes olvasnivalót!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam