belépés / regisztráció
2020. december 3. csütörtök
Aktuális lapszám

LGEMK Mérnöknap

2012. május 16-17.

 

Life's Good", azaz "az élet szép" szlogennel csalogatta partnereit a herceghalmi Abacus Business és Wellness Hotel csodálatos környezetébe az LG Elektronics Magyar Kft. Jöttek is szép számmal azok a tervezők és beruházók, akik rákerültek a meghívottak listájára és igen, valóban érdemes volt a Magyar Mérnöki Kamara által is támogatott rendezvényen részt venni, mert ismert előadók aktuális szakmai témákról tartották meg az alábbi előadásaikat:

  • Energiatakarékos megoldások az Épületgépészetben
  • VRF-rendszer alkalmazása hűtésifűtési üzemmódban
  • Hőszivattyúk és alkalmazásuk feltételei Magyarországon
  • KEOP pályázati lehetőségek 2012-ben
  • Energiatakarékos világítási megoldások

Mr. Lee, az LG Electronics Magyar Kft., elnök-vezérigazgatója az alábbi szavakkal köszöntötte a megjelenteket:
"Az LG ezt a mérnöknapot tavaly rendezte meg először. Az eseményt hagyományteremtőnek szántuk és annak sikere arra ösztönzött minket, hogy a jövőben is rendezzünk hasonló szakmai fórumokat. Jó alkalom ez arra, hogy a mérnökök megismerjék professzionális megoldásainkat. Az LG Electronics minden esetben a jövőbe tekint, amit légkondicionáló és elektronikai megoldásai is jól példáznak. Az üzletág innovatív szellőzés és légkondicionálási termékeivel minden esetben a fenntartható fejlődést tartja szem előtt. A mai képzés célja, hogy gyakorlati példákon keresztül ismerhessék meg az LG multi V rendszereit és felhasználásukat. Megtiszteltetés, hogy ennyien részt vesznek a mai képzésen, ami reményeink szerint hosszú távú együttműködést eredményez Önök és az LG Electronics között."

Az előadások szünetében Gáti György, projektértékesítési regionális vezetőt kérdeztem a Mérnöknapról.
Mi a célja a rendezvénynek?
  Az, hogy a viszonylag újabb rendszereket próbáljuk elterjeszteni az iparban az energiatakarékosság, a környezetvédelem, illetve a környezettudatos alkalmazástechnika és a komfortigények jobb kielégítése céljából.
   
Kit hívtatok meg az eseményre?
  Tervezőket, illetve a beruházókat. Tulajdonképpen azokat, akik a döntés előkészítésben és magában a döntés folyamatában vesznek részt.
   
Elégedett vagy a jelenlévők létszámával és az összetételével?
  Igen. Szép számmal összegyűlt a szakma, és szerencsére már rengeteg ismerőssel is találkoztam, ami azért is fontos számunkra, mert az iparágban a döntéshozók, illetve döntés előkészítők szerepe megnövekedett, ők tudják meggyőzni a beruházókat, hogy milyen rendszereket alkalmazzanak, ezért nekünk mindenképpen legfontosabb feladatunk, hogy ezt a réteget meggyőzzük, magunk mellé állítsuk.
Most szeretnénk ennek a mérnöknapnak hagyományt teremteni. Ez a második alkalom, tavaly ugyanebben a szállodában, ugyanebben a környezetben rendeztük az első ilyen szakmai napot.
   
Az előadók kiválasztása milyen szempontok szerint történt?
  Szakmai szempontok alapján. Mindenképpen az energiatakarékossági, illetve a komfort- és környezetvédelemi kérdések vezérelték az előadások tartalmát, és az előadók kiválasztását.
     
Milyen évet zártatok 2011-ben?
  Tavaly a projektértékesítés jónak volt mondható. Tulajdonképpen minden évben fejlődünk. Most vannak olyan projektjeink, amelyek ebben az évben érnek be és igen szép eredményekkel kecsegtetnek év végéig.

Fejes Judit, marketingvezetőt is a rendezvényről kérdeztem: 
Nehéz volt megszervezni ezt az összejövetelt?
  Nem volt egyszerű, de annyira bonyolult sem. Szerencsére a mérnökeinknek van egy kész adatbázisuk azokról az emberekről összeállítva, akikkel kapcsolatban állnak, ez alapján köny-nyen ki tudtuk küldeni a meghívókat. Most több mint 70-en vannak, és talán mondhatom, hogy leginkább azok jöttek el, akikre számítottunk. A Mérnöki Kamara is meghirdette a rendezvényt, így egy-két fő onnan is bejelentkezett, de a legtöbb ember a saját meghívottunk.
   
Miért ebben a hotelben rendezték meg ezt az eseményt?
  Tavaly is itt tartottuk a mérnöknapot. Budapesthez közeli helyet kerestünk, de kicsit mégis dulni a fővárosból. Ez egy wellness és business hotel egyben, így délután 5 óráig tartanak a szakmai előadások, utána este 7-ig szabadprogram van, ezalatt használhatják a résztvevők a wellness részleget, majd egy borkóstoló következik , azután egy vacsorával és stand up comedy-vel zárunk.
   
Szép program. Megéri a cégnek ez a befektetés?
  Igen, biztos vagyok benne. Úgy gondoljuk, hogy a személyes kapcsolatápolás nagyon fontos ebben a szakmában, ezért ennek az eseménynek a megszervezését jövőre is tervezzük.
   
Milyen jelentős, prominens személyek érkeztek az anyavállalattól?
  Az ügyvezető igazgatónk megjelent, ő köszöntötte a résztvevőket. Ezenkívül a Légkondicionáló és Energetikai Megoldások Üzletág vezetője is itt van, illetve a projekt sales értékesítő vezetőink is, regionális szinten természetesen, mert kilenc ország tartozik hozzánk. Számos mérnökünk, szervizes kollégánk eljött, hogy emelje az esemény fényét.

 

-pl-

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam