belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Kiállítások tapasztalata

„Vége van a kiállításoknak” – sóhajtunk fel, hiszen az utóbbi három hónapban igazából mást sem tettünk, mint készültünk a vásárokra, majd azokat követően próbáltuk feldolgozni az ott látottakat, teljesíteni az ott tett ígéreteket. No és természetesen próbáltunk egy gyors mérleget is készíteni, hogy mennyire érte meg a kiállításokon a költséges jelenlét. Készítettünk is egy gyors felmérést az ISH kiállításról, hogy a cégek vezetői miként értékelik szakmánk legnagyobb rendezvényének hangulatát, eredményességét. Természetesen szívesen vennénk az Önök véleményét is!

Amíg mi a kiállítások hangulatában éltünk, ez idő alatt új elnökválasztásra került sor a Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetségénél és megragadva az alkalmat szerkesztőségünk nevében is gratulálunk Dr. Barótfi Istvánnak, az új elnöknek, akit sikerült egy rövid beszélgetésre is elcsábítani. Az interjúban olyan gondolatokat boncolgattunk, amelyeket örömmel ajánlok mindenki figyelmébe, aki épületgépész, vagy ebben a szakmában dolgozik, esetleg érzelmileg kötődik ehhez a nagy családhoz.

Az új elnök olyan megvalósítandó célokat tűzött ki a szövetség elé, amelyek ismét reményt adnak arra nézve, hogy az épületgépészek családjában helyre álljon a rend, csökkenjen a belső széthúzás, és talán, ami még fontosabb, hogy találjuk meg a helyünket úgy, hogy a környezetünk is értékelje a munkánkat, hiszen mi annak jobbá tételén, az emberek kellemesebb komfortjáért dolgozunk nap, mint nap. És ahogy ő fogalmazott „meg kellene szüntetni azt, hogy az egész épületgépészet arról szóljon, hogy az épületgépészek beszélnek épületgépészekkel, épületgépészetről”.

Saját magunk bezártsága jelenti a problémáink jelentős részét és ezt tükrözi az is, hogy nagyon kevés az előrevivő innováció, pedig a technika fejlettsége ma már sok mindenre lehetőséget nyújtana. Ezért arra kérem a kedves olvasóinkat, hogy véleményezzék a felvetett gondolatokat, mondják el, küldjék be elképzeléseiket, tapasztalataikat. Segítsük ezzel is az új elnök munkáját, hogy az mindannyiunk érdekében sikeresebb, célratörőbb lehessen!

Segítségüket és válaszaikat előre is köszönöm!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam