belépés / regisztráció
2021. március 7. vasárnap
Aktuális lapszám

Képekkel a vasútért

A Siemens Zrt. „Vonatozz, fotózz, nyerj!” címmel fotópályázatot hirdetett. Egy jelentkező több képpel is pályázhatott. A nyertesek december 7-én a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében ünnepélyes keretek között vehették át nyereményeiket.

 


A Siemens Zrt. fotópályázatának nyertesei és a zsűri tagok

A pályázat ötlete a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület egyik beszélgetése során merült fel. Sok vasúti projekt található az országban, és ezek a beruházások lezárásokkal járnak, amelyek sokszor kellemetlenséget okoznak az utasoknak, akik így főként a felújítások negatív oldalát látják. Ez a pályázat segíthet rámutatni arra, hogy mi a jó a vasútban.


Heiszig Tamás, a Siemens Zrt. fotópályázatának első helyezettje

Több mint 250-en pályáztak, akiktől 900-nál is több pályamű érkezett. A fotók elbírálásánál az egyik fő szempont az volt, hogy az adott kép hogyan adja vissza a vasút lényegét, egy-egy utazás élményét.

Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át az első két helyezettnek a díjakat: A győztes Heiszig Tamás lett, akinek a képe bemutatja az elmúlt 170 év fejlődését a gőzmozdonytól a legújabb Siemens mozdonyvonatokig. Digitális világunk szimbólumaként szerepel a fotón a mobiltelefon is, melyet utazásunk során munkára is és szórakozásra is tudunk használni.

Második helyezett lett Decmann Hanna „Vidám indulás” című képe, amely az utazás örömét ábrázolja. Kirándulás a vasúttal pozitív élményt nyújt, így a vonatozás nem csak az iskolába és a munkába járásról szól.

A harmadik helyezett Dávid Olívia képe lett, amely a fiatalos üzletasszonyi életérzést hivatott visszaadni. Ezúton szeretnénk minden nyertesnek gratulálni!

 

 

Palkó Barbara

A szerzõ egyéb cikkei:

  Jégvilág a Fővárosi Nagycirkuszban
  Jubileumi díszoklevél átadása a BME-n
  LG Multi V 5 VRF
  Épületenergetika
  Hatékony épületgépészet
  Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam