belépés / regisztráció
2021. február 28. vasárnap
Aktuális lapszám

ISH Sajtókonferencia

Kedves meghívást kaptunk Benkő Judittól, az F-H Consult Kft. vezetőjétől, aki két németországi nemzetközi vásár, a Messe Frankfurt Exhibition GmbH és a Deutsche Messe Hannover hivatalos magyarországi képviseletét látja el.

 

A meghívásnak, a hazai épületgépész piac egyik szakfolyóiratának képviselőjeként már csak azért is örültünk, mert a frankfurti ISH (2015. március 10-14.) vásár szakterületünk legnagyobb seregszemléje, az itt bemutatott termékek egy-két évre előre biztosan mutatják azt az utat, amelyet a hazai piacnak is követnie kell. Ez azért is van így, mert több magyar cég is kiállít, de ami jellemző, hogy azok a szakemberek, akik az utazást, a látogatást maguknak megengedhetik, úgy vélekednek, hogy a világ minden kincséért sem hagynák ki ezt a lehetőséget!

Már a sajtókonferencia helyszíne is célirányosan lett kiválasztva, hiszen a rangos összejövetelnek a bécsi Kéményseprő Múzeum (1040 Wien, Klagbaugasse 4.) adott helyet.

A szép számban (közel 40) megjelent újságírót Doris Höland, a Messe Frankfurt Exhibition GmbH marketing menedzsere üdvözölte és bemutatta a vásári beharangozó előadásokat tartó szakembereket, így Stefan Seitz urat, aki a kiállítás vezető témáiról (a fűtési piac energiatakarékos átalakulásáról, a jövő épületeinek hőérzeti kérdéseiről, a hőtermelők energia besorolásáról stb.) tartott figyelemfelkeltő előadást. Ezt követően Dr. Michael Herma, VdZ Épületgépész Szövetségének munkatársa, aki a szövetségről, a tagjainak nyújtott szolgáltatásokról, a szövetség céltudatos törekvéseiről adott tájékoztatást annak érdekében, hogy az új építkezéseknél és természetesen a felújítási munkálatoknál az energiatudatosság, az energiatakarékos megoldások kerüljenek előtérbe. Talán a jelenlévők által legtöbbet vitatott témakör az energiacímkék kötelező felhelyezése, a készülékek energia osztályba való sorolása volt, aminek bevezetése a következő év egyik leghálátlanabb feladata lesz, ezért az ISH kiállítás kiváló lehetőséget jelent a szövetségnek, hogy az odalátogató szakemberekkel a feladatokat ismertesse!

Zárszóul a 2013. évi kiállítás látogatóinak remek statisztikáit ismertették azzal a kívánsággal, hogy a következő évi számok is legalább ilyen sikeresek legyenek.


A sajtókonferencia szünetében sikerült Benkő Juditot is mikrofonvégre kapni, kicsit kérdeztem őt a múltról és a következő évi kiállításról.

Hány éve végzi a vásári képviseleteket?

A 24. évemet kezdem meg a Messe Frankfurt képviseletével, és a kezdetek után nem sokkal kaptam meg a Deutsche Messe AG képviseletét is.

Milyen előjelek mutatkoznak most a 2015. évi ISH-t illetően?

Elég kedvezőek. Nem csak hogy a 2013-as szintet el fogjuk érni, hanem nagy valószínűséggel – különösen, ha minden jelentkező cégnek sikerül helyet szerezni –, még túl is szárnyaljuk az előző évi eredményt. Tehát jó kilátásaink vannak!

Milyen módon lehet mérni, hogy sikeres volt-e a szervezés?

Csak az a biztos mérce, hogy sikerül-e azt a kiállítói szintet elérni, vagy meghaladni, mint az előző alkalommal. A vásárszervezők természetesen mindig többet és többet szeretnének, most az előzetes tervek szerint 5-10%-os növekedés a cél, ami úgy néz ki, hogy meg is lesz.

Ön mikor lenne elégedett?

Én már a 2013-as számokkal is elégedett lennék, de remélem azért, hogy jövőre egy vagy két hazai kiállító céggel több is lesz.

Mit üzen azoknak a hazai kiállítóknak, akik még gondolkodnak azon, hogy jövőre ott legyenek-e Frankfurtban?

A sajtókonferencián is elhangzott, hogy a vásár már tele van. De azért egy-egy cégnek természetesen mindig lehet találni helyet, mert menetközben is előfordul, hogy egy nagyobb standból kisebbet építenek. Jelenleg már nagyon jól állnak a vásárszervezők, mert gyakorlatilag eladták a vásárterületet. De ígérem, hogy mindent megteszünk a későn döntő hazai cégeknek is annak érdekében, hogy helyet szerezhessenek ezen a csodálatos bemutatón.

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam