belépés / regisztráció
2020. november 29. vasárnap
Aktuális lapszám

Házunk tája, csacskaságunk bája...

Amint azt a címben látható kifejezés is sugallja, sepertünk, takarítottunk a házunk táján, igyekeztünk tiszta képet és rendet teremteni, majd mikor mindezt távolról, felülről néztük, néha magunkon is mosolyogtunk, ha mindez furcsának és érthetetlennek is tűnik.
Megtehettük, s talán meg is kellett tennünk, mert az utóbbi időben nagyon sok változás történt az életünkben, de nézzük akkor ezt sorrendben!

 

Szakkiadó váltása
Kényszerből tettük, a kezünkbe adták és mi "vittük a lyukas vödröt", mint Svejk, Jaroslav Hasek regényében. Jóhiszeműen, félálomban, és amikor hirtelen felriadtunk, már új helyen, új cégben, új feltételek között találtuk magunkat. Igazán nem latolgatjuk a dolgokat, nincs rá időnk, próbálunk megfelelni az új körülményeknek.

Partnereink reagálása, hozzáállása
Többnyire együttérzést, támogatást kaptunk, de az ellenkezője is bőven előfordult. Van, aki 21 év után érezte az elválás kényszerét, emészthetetlennek tartva a kialakult új helyzetet. De kellemes, nem várt meglepetés is ért bennünket: korábbi külföldi partnerünk segítőkészen állt hozzánk, együttműködési szerződést kötött velünk. Érdekes, hogy a változás egyértelműen végigszaladt a külföldi ügynökségeken, vásári képviseleteken és máris ajánlatokkal kerestek bennünket. Ezt biztatásnak tekintettük!

Stratégia- és szemléletváltás
Ami eddig természetes volt, hogy pl. az összegyűjtött szakmai anyag mennyisége határozta meg a lap terjedelmét, azt ma a nyomdai megállapodás és annak költsége korlátozza. Vagy pl. a takarékosság, a költségek csökkentése miatt ideiglenesen felfüggesztünk olyan szaklap megjelentetését, mely a kiadónkhoz tartozik. Reméljük, hogy e szakterület is lát még majd szebb napokat, így azt ismét elindíthatjuk.

Érdekvédelem
Mint új vállalkozás, mindennap szembesülünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedves figyelmével, vagy meglátogatnak bennünket, vagy nekünk kell ezt tenni, hónunk alatt különböző statisztikai űrlapokkal, számlamásolatokkal. Időt, energiát nem kímélve tesszük a jó állampolgár kötelességét, nagy, vagy még nagyobb pulzusszámmal. Mindezt azért - magyarázza a NAV -, mert állítólag az új vállalkozások 3-4%-a, hamis, "pénzmosási" céllal létesül. Így tehát az ember kénytelen "élvezni" az adóhatóság társaságát. Nem tud azon dolgozni, hogy bevétele legyen, arra már nincs idő, nem ér rá!

Hát ez a mi házunk tája, csacskaságunk nagy hibája!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam