belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Hatékony épületgépészet

A Fórum Média Kiadó Kft. szeptember 21-én megszervezte a „Hatékony épületgépészet az élhető és gazdaságosan üzemeltethető épületekért” című eseményt, a Gizella úti Moha házban.

 

A rendezvényt Nagy Réka, a kiadó vezető szerkesztője nyitotta meg. Amint azt elmondta, a rendezvény célja az volt, hogy egy átfogó képet nyújtson a résztevőknek a hazai épületgépészeti szabályozásokról, az ehhez kapcsolódó energetikai szabályozásról, illetve az épületgépészet műszaki aktualitásairól. A látogatók reggel 9-től délután 3-ig vehettek részt az előadásokon, amelyeket kisebb szünetek szakítottak félbe, elősegítve az előadásokon elmondottak átgondolását.

A Fórum Média Kiadó Kft, a németországi székhelyű FORUM Media Group tagjaként 15 éve jelentet meg szakkönyveket, szakmai folyóiratokat – a munkavédelem, munkajog, adózás, cégvezetés, építőipar, közbeszerzés és közoktatás témájában –, Magyarországon. 2013 óta pedig a Navigátor magazinnal, valamint a Magyar Közlekedés és a Vezetékek Világa című folyóiratokkal bővült a portfóliójuk. Termékkínálatuk között szakkönyvek, szakmai folyóiratok – például: AdóTanácsadó, E-számvitel, Munkajog, magazin-porfóliók, mint Műszaki Ellenőr, Veszélyes anyagok – találhatók.

A résztvevők az alábbi előadókat és előadásaikat hallgathatták meg:

  • A lakó- és középületek épület energetikai korszerűsítését támogató kormányzati intézkedések. Az Otthon Melege program családi házak korszerűsítését célzó új alprogramja – Soltész Ilona, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöldgazdaság-fejlesztési Főosztályának zöldgazdaság-fejlesztési referense.
  • A közel nulla energiaigényre vonatkozó követelmények gyakorlati jelentősége épületgépészeti szempontból. Épületenergetikai felújítások tervezése dinamikus szimulációs eljárásokkal – Nagy Balázs, építőmérnök, energetikai szakmérnök, doktorandusz
  • Energiahatékony fűtési rendszerek gyakorlati kérdései új építés és korszerűsítési beruházások esetén – Gyárfás Attila, a Magyar Épületgépészek Szövetsége ügyvezető elnöke.
  • A légkezelő berendezések, a nyomástartó berendezések, valamint a kondenzációs kazánok környezettudatos tervezését érintő új előírások, áramtermelés helyben, napelemes rendszerekkel – A megtérülés kérdései, gyakorlati példák az épületgépészeti felújítások témaköréből – Fischer Tamás okl. épületgépész mérnök, igazságügyi szakértő, építési műszaki ellenőr.
  • Intelligens szellőztetési megoldások – Kovács István műszaki vezető, okleveles gépészmérnök, Kamleithner Budapest Kft.
  • Az épületek gazdaságos és biztonságos üzemeltetéséhez kapcsolódó jogszabályok alkalmazhatósága és főbb ellentmondásai – Blazsoszky László, gépészmérnök, gázszolgáltató szakmérnök, a Gázipari Műszaki Szakbizottság tagja.
  • Biomassza kazánok alapismerete – Páger Szabolcs, Herz Armatúra Hungária Kft.
  • Energiatakarékos szellőztetés – Lindab Pascal változó térfogatáramú rendszer – Vigh Gellért, Oktatási és fejlesztési vezető, Lindab Kft.
  • Hitelesített hőfogyasztásmérők beépítésének gyakorlati kérdései – Szilágyi Gábor villamosmérnök, ny. mérésügyi vezető főtanácsos, a hőfogyasztásmérők, hőmérsékleti és hőfizikai mérések szakértője.

Palkó Barbara

A szerzõ egyéb cikkei:

  Jégvilág a Fővárosi Nagycirkuszban
  Jubileumi díszoklevél átadása a BME-n
  LG Multi V 5 VRF
  Képekkel a vasútért
  Épületenergetika
  Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam