belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Hároméves a REHAU győri üzeme

A közelmúltban az Audi Sport TT Kupa történetében először rendeztek futamot Magyarországon a Hungaroringen, a világhírű Forma-1-es versenypályán. A futamon a polimerek specialistája, a REHAU is jelen volt. Szakberkekben köztudott, hogy az Audi fejlesztési partnere és szériabeszállítója két éve a fiatal márkakupa szponzora is.

 

Megtiszteltetés volt e sorok írójának is, hogy a cég épületgépészeti üzletágának vezetőségével és kollégáival együtt nézhette meg a rangos eseményt - felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal telítődve.

A világszerte tevékenykedő multinacionális, és az Audi TT szériamodellje számára fontos rendszeralkatrészeket gyártó vállalkozás a versenypályától nem messze, Győrben, a csapatával nemrég ünnepelte a cég jubileumát. Amikor október végén a Hungaroringen felbőgtek az Audi TT Kupa versenymotorjai, Győrött jubileumi hangulat uralkodott: ugyanis ekkor ünnepelte a REHAU az alig 430 munkatársból álló csapatával az üzem három éves fennállását. Merthogy itt állítja elő, lakkozza és szereli a világszerte tevékenykedő polimer specialista és autóipari beszállító az első, illetve hátsó lökhárítót, valamint a sárvédőt az Audi TT szériamodelljei számára. Ide tartoznak még az S-vonal, az S-változat és az RS rendszeralkatrészei is.

„Büszkék vagyunk a vevőinkkel fenntartott szoros partnerségre” – nyilatkozta Steffen Gruber, a REHAU Automotive felső vezetésének tagja. „Ez elsősorban a termékeink megbízható minőségében és szállításában, de a motorizált versenysportok iránti vonzalomban is megmutatkozik. E szimbiózis egyenes következménye, hogy a REHAU az Audi Sport TT Kupa szponzora lett: a kötelezettségvállalással támogatjuk az autóversenyzés utánpótlásának ösztönzését és természetesen növeljük a REHAU márka ismertségét a négykerekűek szerelmeseinek körében. Az autóipari beszállító (szó szerint is!) nagyon közel áll az Audi márkakupához – tette hozzá a cég egyik képviselője, aki ezzel utalt a győri üzem térbeli közelségére is. Egyébiránt az Audi gépjárműgyártó gyárának kapui előtt elhelyezkedő REHAU üzemben az Audi TT rendszeralkatrészei mellett gyártószalagra kerülnek az Audi A3 limuzin és A3 kabrió lökhárító rendszerei, az Audi Q7 első és hátsó lökhárítói, valamint hátsó spoilere is.

Mindenképpen hírértékű, hogy a nagy verseny előtt közös programra gyűltek össze az Audi Sport TT Kupa fiatal utánpótlás versenyzői és a REHAU üzem munkatársai: a versenyzők egyrészt meglátogatták a győri üzemet, ahol bemutatták a versenyautóikat, másrészt egy véletlenszerű sorsolás keretén belül meghívták a cég munkatársait Budapestre, hogy élőben vegyenek részt a versenyen. Az idei márkakupa versenyszezonja máskülönben október közepén ér véget Németországban, Hockenheimben, az esztendő utolsó versenyén.

Az energiahatékony építkezés, a megújuló energiaforrások és a vízgazdálkodás, valamint a mobilitás otthona érdekében a REHAU tartósan hozzájárul a jövő ökológiai és gazdasági kihívásaihoz. Ez a beruházás/ fejlesztés (az autóipar, illetve általánosságban az ipar területén) a kompetencia és az innováció öröme, a polimer alapú megoldások vezető rendszerszolgáltatójává és szolgáltatásnyújtójává tették a vállalatot. A polimer anyagok bámulatos, gyakorlatilag korlátok nélküli felhasználása iránti elkötelezettség a REHAU számára alapfeltétel ahhoz, hogy vezető prémium márkaként világszerte sikeres legyen. A világon közel húszezer munkatárs több mint 170 helyszínen segíti a neves céget a növekedésben és a sikerek elérésében. Továbbá érdemes megemlíteni a REHAU biatorbágyi értékesítési irodáját, amely idén 23 éves, vagyis éppen húsz évvel korábban alapították, mint a győri autóipari gyárat. Azóta az említett iroda a nevezett vállalkozás építőipari, bútoripari és ipari termékeinek forgalmazásával foglalkozik Magyarországon.

- Szalay -

 

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam