belépés / regisztráció
2021. március 7. vasárnap
Aktuális lapszám

Budapesti központtal erősít a Bosch Termotechnika

A Robert Bosch Kft. termotechnika üzletága 2014. június 16-tól a cég budapesti, Gyömrői úti új központi telephelyén folytatja működését. A Bosch stratégiai szempontból is fontosnak tartja a termotechnika üzletágat, amely a költözéssel megerősödve és megújulva várja a körvonalazódó építőipari felfutást.

 

„A nemrégiben született stratégiai döntésnek köszönhetően ügyfeleink kiszolgálása még gyorsabb és professzionálisabb lesz, a költözés továbblendíti az üzletág fejlődését, valamint segít megfelelni a piaci kihívásoknak.” – hangsúlyozta Endrődy Eszter, a Bosch termotechnika üzletágának magyarországi vezetője. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az építőipari termelés volumene tavaly december óta egyre gyorsabb ütemben nő, így 2014 márciusában már több mint 34 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszaki termelést. Ez a növekedés természetesen még nem terjed ki az építőipar minden szegmensére, de a Bosch bizakodó a jövőbeli kilátásokat illetően.

A termotechnika üzletág meghatározó szereplő hazánkban a fűtéstechnikai berendezések piacán, és annak valamennyi szegmensében jelen van: a falra szerelt kazánoktól a hőszivattyúkig, a napelemes fűtésrendszerektől a szilárd tüzelésű kazánokon át az ipari kazánokig. Az üzletág által értékesített termékportfólió az energiahatékonyság és a környezettel való összeegyeztethetőség élvonalába tartozó rendszereket kínál Bosch és Buderus márkanevek alatt.

A két márka együttesen a BRG független piackutató cég adatai szerint 2013-ban az átfolyós gázüzemű vízmelegítők piacán 54 százalékos részesedéssel piacvezető volt, míg a síkkollektorok piacán a második, a fali kondenzációs gázkazánok piacán pedig a harmadik helyet szerezte meg. Az üzletág a Bosch világszintű növekedéséhez 2013-ban is hozzájárult: a szegmens bevételei a nehéz gazdasági környezet ellenére is 2 százalékkal, 3,12 milliárd euróra nőttek, az árfolyamhatások nélkül 3,5 százalékos volt a bővülés. A Bosch 2014-ben ezen a területen is további növekedésre számít.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam