belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

Alacsony hőmérsékletű hőleadókkal a jövő irányában

A klíma- és környezetvédelem jelentősége napról napra nő, a Vogel & Noot pedig ezt szem előtt tartva olyan technológiák kidolgozására törekszik, amelyekkel garantálni tudja a termékei lehető legnagyobb hatékonyságát a környezetvédelem területén is. A lakóterek optimális hőelosztása ugyanis a működő klímavédelem lényeges és alapvető része.

 

Amikor fűtési megoldásokról van szó, fontos, hogy a rendszer az ideális beltéri komfortot a leginkább energiahatékony módon nyújtsa. Az új és a korszerűen felújított épületekben egyre szigorúbb szabványokat alkalmaznak és még magasabbak a követelmények az általános hatékonyság érdekében. A beltéri komfortnak ugyanazt a szintjét kell fenntartani, közben csökkenteni kell a függőséget a véges energiaforrásoktól, a károsanyag-kibocsátást és az általános költségeket.

A modern Vogel & Noot radiátorokkal kombinált rendszerek megfelelnek ennek a kihívásnak. Egyre több rendszert úgy terveznek, hogy lényegesen alacsonyabb fűtővíz-hőmérséklettel üzemeljenek. A népszerű, ám téves koncepciókkal ellentétben, ezek a nagy hatékonyságú rendszerek radiátorokkal kombináltan működnek a legjobban. Sokszor felmerül a kérdés, hogy valóban elérhető- e hatékony hőleadás alacsony hőmérsékletű rendszerek esetében, hőszivattyú vagy napelemes technológia alkalmazásával?

Mint ahogy az élet más területén sem, úgy az épületgépészetben, a fűtéstechnikában sem létezik az egyetlen jó és üdvözítő megoldás. Mindig a körülményektől, a funkciótól, a megálmodott rendszertől függ, hogy milyen megoldást célszerű választani. Nem is egyszerű és nem is könnyű ezt a felelős döntést meghozni. Ugyanis döntésünk következménye a szó szoros értelmében be lesz „betonozva”. Alacsony hőmérsékletű fűtővíz mindenekelőtt ott alkalmazható az üzemeltető megelégedésére is sikeresen, ahol az épület energetikai besorolása nagyon jó. A Vogel & Noot garantálja, hogy a korszerűen szigetelt épületekben termékei használatával biztosítható a komfortos hőérzet, alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerek esetén akár 40 fokos belépő vízhőmérséklet mellett is.

A modern vízüzemű fűtési rendszerekben, korszerű szigetelésű épületeknél a Vogel & Noot radiátorok alkalmazása számos előnnyel jár:

Vonzó megjelenés és kényelem: a modern radiátorok nem csak esztétikai kiegészítést adnak bármely szobához, a meleg vizuális érzetét is biztosítják.

Megbízható működés: egy megfelelően megtervezett rendszer jó minőségű szereléssel gyakorlatilag nem igényel gondozást.

Energiaforrástól független: bármilyen hőforrással használhatók, beleértve a megújuló energiákat.

Energiahatékonyság: kis hőkapacitásuk révén gyorsan reagálnak a hőmérsékletszabályozóra, és alacsony vízhőmérséklettel üzemelhetnek.

Termális komfort: melegérzetet biztosítanak, kombinálva a szobahőmérséklet gyors és pontos szabályozásának képességével.

Hosszú élettartam: egy radiátorokat használó rendszer több évtizedes életciklust tesz lehetővé költséghatékonyan, alacsony életciklus-költségekkel.

Szerelési rugalmasság: a radiátor szerelése könnyű, a rendszer egyéb összetevői szükség esetén – például felújítás során – könnyen kicserélhetők.

Csendes: helyes méretezés és megfelelő szerelés esetén a radiátorok teljesen zajtalanok.

Ha őszinték akarunk lenni, valójában mindegyik hőleadó rendszernek megvan a maga specifikus előnye: az alacsony hőmérsékletű fűtőtestek hamar felfűtenek, a design radiátorok jól mutatnak, egyedi megjelenést kölcsönöznek a lakókörnyezetünknek, a fürdőszobai radiátorok több funkciót is nyújtanak egyszerre, a felületfűtési rendszerek pedig „láthatatlanul”, ugyanakkor hatékonyan fűtenek. Ezért helytálló az a megállapítás, hogy a „jövő hőleadása” csakis a mindenkori legjobb rendszerek kombinációjával érhető el.

Juhász Pál
Rettig Hungary Kft.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam