belépés / regisztráció
2020. december 3. csütörtök
Aktuális lapszám

A Valsir 2012-es újdonságai a milánói szakkiállításon

A Valsir-gyár idén is kiállított Milánóban, a Mostra Convegno épületgépészeti szakkiállításon. Több mint 600 négyzetméteren, két szinten mutatta be termékeit, legújabb fejlesztéseit a vízellátási és csatornázási, felületfűtési és -hűtési rendszerek területén.

 

Az újdonságok széles választéka közé tartozik a BRAVOPRESS, PPSU-anyagú préscsatlakozó család, a RAINPLUS vákuumos vésztúlfolyó rendszer, a CORALLO3 falon kívüli, valamint a TROPEA3 falsík mögötti WC tartályok.

Számos technikai megoldást és eszközt működés közben is megcsodálhattak a látogatók,mint például a WC-tartály öblítő csővezetékéhez csatlakoztatott ARIAPUR hatékony szagelszívó rendszert, a RAINPLUS vákuumos csapadékvíz-elvezető rendszert,valamint a Silvestro épületgépészeti tervezőprogramot. A szerelési technológiák iránt érdeklődők kipróbálhatták a Valsir WC tartályok, csővezetékek és csatlakozó rendszerek szerelését is. Azoknak a látogatóknak, akik az egyedi, dizájn megoldások iránt érdeklődtek, a Valsir számos érdekességgel és szépséggel mutatkozott be. Az épített zuhanytálca megoldások, rácsos, vagy rejtett vízelvezetési kivitelben, illetve egyedi ízlést tükröző WC-tartály nyomólapok esztétikus megoldást kínálnak a különféle fürdőszobai kialakításokhoz.
A kiállítás jeles alkalma volt annak is, hogy a Valsir a szakmával együtt ünnepelje sikeres fennállásának 25. évfordulóját. Megalapítása óta a töretlen kutatási és fejlesztési munkák eredményeként a Valsir nevéhez 14 termékcsalád, 9500 termék, több mint 160 minőségi engedély, valamint 30 nemzetközi szabadalom fűződik.

Mindezek a számok azokat a sikereket mutatják, amelyek a vízellátási és csatornázási rendszerek, WC-tartályok, felületfűtési és -hűtési rendszerek, valamint a Silvestro tervezőprogrammal ért el a Valsir a világ számos országában 1987-es megalapítása óta.

A Mostra Convegno szakkiállításon bemutatott újdonságok

BRAVOPRESS - korszerű, fejlett csatlakozási technológia

A Valsir egyik újdonsága a BRAVOPRESS új préscsatlakozó család, amelynek test anyaga technológiai műanyagból, PPSU (Polyphenyl-sulfone ) anyagból készült, a préspalást rozsdamentes acélból. Az új csatlakozó idomok nagymértékben ellenállnak a korróziós és mechanikai hatásoknak, ezáltal biztosítva a hosz-szú élettartamot és széles körű alkalmazhatóságot.

A fejlesztés során a Valsir felhasználta több éves tapasztalatát, amelyet a PPSU anyagból gyártott Pexal Easy, keresztmetszet-szűkület nélküli csatlakozók során megszerzett.

A Valsir arra is figyelmet fordított, hogy a rendszerben áramló víz ne érintkezhessen az idom fém alkatrészeivel, ezáltal tovább növelve az idom megbízhatóságát és alkalmazhatóságát agresszív kémiai összetételű vizek esetén is.
Az idomok egyaránt csatlakoztathatók a Valsir által gyártott Pexal és Mixal típusú alumínium betétes, térhálósított ötrétegű csővezetékekhez, fűtési vagy vízhálózatok kiépítéséhez. Az idomok szerelőbarát tulajdonságát tükrözi, hogy a szakmában elterjedt TH-H-U, illetve B-F-C típusú présszerszámokkal is préselhetőek. Továbbá, precíziós kialakításuknak köszönhetően nyomáspróba esetén egyértelmű vízszivárgással jelzik az esetleges helytelen préscsatlakozást. A sikeres csatlakozások tökéletes tömítettségről kettős O-gyűrű gondoskodik.

A jelenleg elérhető átmérő tartomány: 16x2, 20x2, 26x3, 32x3.

CORALLO3 - esztétikus, higiénikus, környezetbarát WC-öblítési megoldás

A CORALLO3 egy új típusú, falon kívüli WC-tartály, amely egyszerű dizájnos stílusával bármilyen fürdőszobai környezethez tökéletesen illeszkedik, valamint a számos technikai újdonságnak köszönhetően könnyebb a felszerelése, és óvja a környezet víztakarékos működéséből adódóan.

A tartály egyszerű, gyors elhelyezését, bekötését segíti, hogy a vízhálózathoz öt irányból lehetséges a rácsatlakozás, és az öblítő cső a tartályhoz push-fit csatlakozással köthető be. Továbbá alacsony vagy középmagas pozícióban is elhelyezhető.

A tartály megtervezése során számos új technológiai megoldást használt fel a gyártó, hogy kivételes megbízhatóságot és nagy hatékonyságú öblítést tegyen lehetővé hosszú élettartam mellett.

Az újdonságok közé tartozik, hogy a nyomólap felbillentésével könnyen behelyezhető a tartályban elhelyezett adagolóba egy fertőtlenítő tabletta, amely így higiénikus és illatos környezetet kölcsönöz minden egyes öblítéskor.

A CORALLO3 működtethető mechanikusan és pneumatikusan is.

Utóbbi esetben választható egy öblí-tési mennyiségű, stop gombos, vagy két öblítési mennyiségű kialakításban. A két mennyiséges 9 és 4,5 literes,vagy 6 és 3 literes öblítési mennyiség beállítását teszi lehetővé, ezzel lehetőséget biztosítva a környezettudatos, víztakarékos használatra.

TROPEA3 - innovatív falsík mögötti WC-tartály

A 74 mm-es beépítési mélységéről ismert Valsir Tropea falsík mögötti WC-tartály továbbfejlesztésének eredményeként született meg a TROPEA3, amely számos újdonságnak köszönhetően minden eddiginél megbízhatóbb működést, egyszerűbb beépítést biztosít.

A tartály különböző szerelési körülményekhez történő alkalmazkodóképességét jellemzi, hogy a Valsir többféle rögzítő keretes megoldással gyártja ezeket a tartályokat. A TROPEA3 a Valsir hatékony AriaPur szagelszívó rendszeréhez is csatlakoztatható, valamint bármilyen ízléshez kínál megoldást a több mint 200 féle nyomólap választékkal, az egyszerűtől az egyedi dizájn megoldásokig.

A tartály működtethető mechanikusan és pneumatikusan is, és egyetlen belső alkatrész eltávolítása nélkül lehet módosítani az öblítési mennyiséget, amelyek lehetnek 7/3 liter, 6/3 liter vagy 4.5/3 liter. A belső szerkezeti elemek anyaga és kialakítása megakadályozza a vízkőképződést a felületeken, valamint a kevesebb belső alkatrésznek, az alaposan átgondolt, jól megtervezett és minden körülmények között tesztelt kialakításnak köszönhetően megbízhatósága garantált.

RAINPLUS vákuumos vésztúlfolyó rendszer

A RAINPLUS vákuumos lefolyórendszer hatékony csapadékvíz-elvezető megoldás, amely kis- és nagyméretű tetőfelületeknek magas vízelvezetési teljesítményt biztosít a tetőn összegyűlt alacsony vízszintmagasság mellett, megóvva az épületben tartózkodók biztonságát a tetőfelület terhelésétől.

A csapadékvíz-elvezető rendszerek méretezési előírása - függetlenül attól, hogy vákuumos vagy a hagyományos, gravitációs elvezető rendszerről van szó - vésztúlfolyó kialakítását írja elő, extrém csapadékintenzitások lehetséges veszélye esetére. A vésztúlfolyó rendszerek általában az attika falban kialakított kifolyó nyílások. Olyan esetben, amikor ezek építészeti adottságokból adódóan nem alakíthatóak ki, másodlagos vésztúlfolyó rendszer kiépítése szükséges.

A RAINPLUS vákuumos vésztúlfolyó rendszer fő eleme a vésztúlfolyó elem, amely állítható magasságával megemeli a vákuumos lefolyófej beömlési síkját. Ennek segítéségével beállítható, hogy a vákuumos lefolyófej milyen magas csapadékszint esetén lépjen működésbe.

A vésztúlfolyó elem széles beállítási tartományt biztosít, hogy a legoptimálisabb magasságot lehessen beállítani az adott tetőfelülethez.

Az 56 mm csatlakozási átmérőjű RAINPLUS lefolyófejeknél a vésztúlfolyó elem három beállítási magassága 35, 45 és 55 mm, míg a 110 mm csatlakozású lefolyófejeknél 35, 45, 55, 65, 75 és 85 mm. ☼

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam