belépés / regisztráció
2019. június 18. kedd
Aktuális lapszám

A foci bűvöletében

Az utóbbi időben megadatott, hogy a fociról beszélhessünk reggel, délben, este és talán még az is megtörténik, hogy éjszaka is nagy győzelmekről álmodjunk. Hatalmas öröm és egyúttal félelemérzés is van bennem annak ellenére, hogy az eszemmel tudom, a szívemmel érzem, hogy ez a sikersorozat egyszer (hamarosan) véget ér. Próbálom magamnak újra és újra magyarázni, hogy jelenleg a Jó Isten kegyeltjei vagyunk, hiszen amikor egy kapu előtti tumultusban, sok láb között nekünk talál utat a labda a kapuba, az csak is annak köszönhető, hogy valahol odafent szeretnek bennünket. De lassan már örülni sem merek, mert félek, ha ennek vége lesz – mert vége lesz –, nehogy átcsapjon a szurkolók, a magyar emberek érzése gyűlöletbe, haragba, elkeseredettségbe, mert ez a két véglet sajnos nagyon közel áll hozzánk, a mi mentalitásunkhoz.

A rosszról egyelőre hallani sem szeretnék, ezért futtatom a gondolataimat tovább: mi lenne akkor, ha egyszer a szakmánkban is történne egy hasonló „robbanás”, amikor mindenki egyszerre, önzetlenül, csak a közös sikerre törekedne és azt el is érné egy jó darabig. Tudnánk- e együtt, a szakmánk fiataljai, nagy öregjei közösen lelkesedni, örülni? Vajon, ha nem egyénenként, hanem csapatként küzdenénk, mit érhetnénk el? Vizionálok és látom magam előtt, hogy a napi életben az emberek segítik egymást, a politikusok egyre több jó és támogatandó dolgot találnak a másik padsorban ülők munkájában, a gyűlölet kihal a napi életünkből és mindenki önzetlenül, hátsó gondolatok nélkül hisz és bízik a másik munkájában! Sikert sikerre halmozunk, emelkednek a fizetések és természetesen a nyugdíjak is. Megszűnik a menedzserek szakmájában a törtetés, kis hazánk elnyeri méltó helyét a világban, jó lesz, irigylésre méltóan jó lesz magyarnak lenni!

Összerezzenek, hirtelen visszakerülök a valóságba, bekapcsolom televíziót, váltogatom a csatornákat és hallom, amit hallok! Pedig még nincs is vége az EB-nek, még versenyben vagyunk!

Az elmúlt napok szépsége, az álmaink felcsillanása, azért jó volt és egyáltalán nem felesleges, hiszen ezekben a napokban az emberek – fiatalok és öregek egyaránt – olyan közel kerültek egymáshoz, olyan diadalittasan küzdöttek egy közös cél érdekében, amit ma csak a foci, a mi focink adhatott meg nekünk!

Köszönjük nektek „aranylábú” fiaink, köszönjük neked magyar foci! És talán még nincs is vége!

Én ugyan most kicsit talán elvetettem a sulykot foci ügyben Kedves Olvasó, de várom az Ön – talán reálisabb – véleményét!

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam