belépés / regisztráció
2020. november 29. vasárnap
Aktuális lapszám

31. Construma Kiállítás

Nagy várakozás előzte meg az építkezők kiállítását, mely mindig visszatükrözi a hazai építőipar általános helyzetét. Az ünnepélyes megnyitó főbb szónokainak gondolatait közöljük beszámolónkban, azzal a megjegyzéssel, hogy mivel jelenleg a kiállítást jellemző statisztikai számadatok még nem állnak rendelkezésünkre, így azokat a következő lapszámunkban mutatjuk be.

 

2012. április 18-27.

Nagy várakozás előzte meg az építkezők kiállítását, mely mindig visszatükrözi a hazai építőipar általános helyzetét. Az ünnepélyes megnyitó főbb szónokainak gondolatait közöljük beszámolónkban, azzal a megjegyzéssel, hogy mivel jelenleg a kiállítást jellemző statisztikai számadatok még nem állnak rendelkezésünkre, így azokat a következő lapszámunkban mutatjuk be.

"Általánosságban elmondható, hogy a szervező Hungexpo Zrt. mindent megtett a Construma sikeréért és most is új színekkel gazdagította a palettát, először jelent meg a kertészet önálló területtel, ismét látogatható volt az Otthon Design, az otthonteremtési szakvásár. Évek óta sláger az energiatakarékosság, mint központi téma. Nem véletlenül, mert a válság rákényszerítette az ipart, hogy új termékekkel, megoldásokkal jelenjen meg a vásárlók előtt. Soha enynyi alternatív megoldás még nem volt jelen a vásáron. Az építőipar előre mutat, a jövő most kezdődik!" – idézzük a megnyitón elhangzottakat. Úgy legyen!

Nagy örömünkre szolgált, amikor Horváth Sándor a Construma-díj pályázat zsűri elnöke bejelentette, hogy az egyik nyertes cég, az ÖkoValentia Kft. QUNTAMATIC POWECHIP apríték kazánja, amely 94%-os hatásfok mellett a tüzelőanyagok széles skálájának (faaprítéktól a pelletig) elégetését teszi lehetővé. Az épületgépész cégnek ezúton is gratulálunk!

Ganczer Gábor
Hungexpo Zrt. vezérigazgatója

A válság kitörése óta minden évet a viccbéli közepes jellemzett: roszszabb, mint az előző, de jobb, mint a következő. Nálunk egy-egy szakkiállítás leképezi az iparág helyzetét. Fokozottan igaz ez az építőiparra, hiszen ez a szektor egyben a gazdasági kilátások mércéje is. Az összefüggés egyszerű: a jövőnek építünk, tehát, amikor a vállalkozások, az emberek bíznak a növekedésben, akkor fejlesztenek, építenek. Ha ez a tétel igaz, akkor jó híreim vannak. Az idei Construma azt mutatja, hogy ha lassan is, de mintha látszana az elmozdulás a korábbi válság sújtotta évekhez képest. Az iparág állapotát mutatja Magyarország legnagyobb építőipari kiállítása, a Construma. Örömmel jelenthetem, hogy idén a tavalyinál nagyobb kiállításra készülünk, köszönhetően annak a növekvő bizakodásnak, amellyel az iparág saját kilátásait szemléli.

Szatmári Kristóf
Nemzetgazdasági Minisztérium, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Bízom benne, hogy az építőipar általunk is jól ismert, elmúlt években tapasztalt vesszőfutása a végéhez ért. Tudjuk jól, hogy nélküle nincs olyan nemzetgazdasági terv vagy program, amely hosszútávon fenntartható lenne. Éppen ezért itt szeretném megköszönni a szervezőknek, a kiállításon résztvevőknek, hogy továbbra is bíznak az építőipar jövőjében. Tudjuk jól, hogy ez az iparág a munkahelyteremtésben, a gazdaságnövekedésben elengedhetetlen tényező. Épp ezért a kormányzat az elmúlt másfél évben – még ha ez a számokon nem is látszik – nagyon komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az építőipar jövőjét megalapozza. Tudjuk jól, hogy annak fejlesztése egészen addig, amíg a deviza alapú eladósodottság problémáját a kormányzat nem kezeli, nem kezelte, nem volt elképzelhető.

De természetesen vannak más olyan fontos területek is, amiben a piac és az ágazat már régóta várja az előrelépést. Ilyen pl. a lánctartozások kérdése, amellyel kapcsolatban azt a jó hírt tudom mondani, hogy éppen a héten kerül állami, közigazgatási egyeztetésre a Nemzetgazdasági Minisztériumnak azon terve, hogy egy új intézménnyel próbálja az építőipar talán legnagyobb problémáját felszámolni.

-pl-

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam