belépés / regisztráció
2020. november 26. csütörtök
Aktuális lapszám

29. Hűtő-, Klíma- és Hőszivattyútechnikai Szervizkonferencia

November 13-15. között, szép környezetben, a Thermal Hotel Harkányban szervezte meg a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ) ez évi egyik legnagyobb konferenciáját, amelynek a látogatottsága rekordot döntött, mivel azon a második napon már 183 regisztrált szakember vett részt.

 

A magas részvételi arány nem véletlen, hiszen a háromnapos eseményen a szakmában nevet szerzett, ismert előadók tartottak információdús, gondolatokkal teli prezentációkat. Gyakran a jelenlévőknek az a választás okozott gondot, hogy az ipari hűtés, a járműklíma- autóklíma, szállítmányhűtés, a szakképzés, oktatás, vagy a megújuló energiaforrások szekcióban megszervezett ülések melyikén vegyenek részt.

Színesítette az hazai előadók sorát Karsten Beermann (IKKE GmbH) úr, aki a német szakmunkás oktatás tapasztalatait ismertette. Az előadások némelyike szakmai cikk formájában, remélhetően a következő lapszámainkban olvasható lesz. A gazdag szakmai program nehézségeit és fáradalmát a helyi termál és wellness fürdők, valamint a szövetség felsőfokon említhető vendéglátása tette feledhetetlenné.

Soós Árpád (HKVSZ elnök)

1984-ben – még a Hűtőgépgyár nevében – rendeztük az első szervizkonferenciát, majd a HKVSZ vette át és bővítette ki a palettát, most legújabban pl. a megújuló energiaforrások témakörével. A rendezvény látogatottságával tökéletesen elégedett vagyok, mert ugyan már 9. éve tevékenykedem elnökként, de ennyien még soha nem kerestek fel bennünket. Köszönhető talán ez annak is, hogy ez az évünk nem a folyamatos változások jegyében telt el, hanem a nyugodt, tervszerű munkavégzés jellemzett bennünket és ez a következő évi választások előtt nagyon jó érzés.

Várkonyi Nándor (HKVSZ főtitkár)

A szervizkonferenciát általában a szakterület szerelőinek, kivitelezőinek ajánljuk, de minden érdeklődőt szeretettel fogadunk, mivel biztosak vagyunk abban, hogy sok érdekességet, aktualitást, új ismeretanyagot is tudunk nyújtani a jelenlévőknek. A váratlan nagy létszámot az is erősíthette, hogy a résztvevőknek nem kellett feltétlenül HKVSZ tagnak lenniük, napi belépési lehetőséget is biztosítottunk, hogy ki-ki a saját érdeklődésének megfelelően választhasson a konferencia témakörei közül, amit igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minél nagyobb érdeklődésre tarthasson számot. A látogatottságot tekintve ezt el is értük!

Berzy Judith (HKVSZ marketingvezető)

Minden évben másutt rendezzük meg a szervizkonferenciát és most Harkányra, Dél-Magyarország egyik wellness hírességére esett a választás, és remélem, hogy sok embernek lesz az a véleménye, hogy jól döntöttünk. A meghívottak listáján a teljes hűtő és klímaipari szektor kis és nagy vállalkozásai szerepeltek és talán az is növelte a népszerűségünket, hogy az előadásokon résztvevők kreditpontokat kaphattak. Nagyon jó érzés a rendezvény sikerét megtapasztalni, de hátra csak akkor dőlhetünk, ha már az utolsó vendég is elégedetten hagyta el a konferenciát és az előadások anyagait CD-kiadvány formájában a résztvevőknek megküldtük.

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam