belépés / regisztráció
2019. június 18. kedd
Aktuális lapszám

250 millió fogyasztónak van a termékeinkkel kapcsolatban tapasztalatuk

A Zara Continental Hotel csodálatos kupolatermébe meghívott, mintegy 15 fő sajtó képviselő előtt Szilágyi Beáta marketingvezető üdvözölte a megjelenteket, és a rendezvény két jelentősebb témájára hívta fel a figyelmet: az Ariston nemzetközi és magyarországi eredményei, illetve visszhang az ErP magyarországi bevezetése körül. Ennek kapcsán több előadó tartotta meg beszámolóját és mondta el tapasztalatait.

 

Andrea Monti Guarnieri, az Ariston Thermo Kelet-Európáért és Amerikáért felelős regionális igazgatója az Ariston Thermo Csoportot mutatta be a következőképpen: „Az Ariston Thermo Csoport a mai napig 100%-ig családi tulajdonban van. A cég 1930-ban alakult és jelenleg a harmadik generáció tagja, Francesco Merloni a cég tulajdonosa, vezetője. Mérleggyártással indult a vállalat története, de a 60-as években már elkezdte a vízmelegítők, a 70-es években pedig a kazánok gyártását. Márciusban, Indonéziában nyitottunk leányvállalatot, áprilisban megvásároltunk egy dán céget (Gastech-Energi A/S), amely kazángyártással és szerviztámogatással foglalkozott. Eddig 20 gyártóegységünk van 12 országban, 34 országban pedig leányvállalattal rendelkezünk, úgy, mint itt, Magyarországon. A disztribúciós hálózatunk pedig több mint 100 országot érint világszerte. Minden évben több mint 2 millió terméket gyártunk és értékesítünk. Ezenkívül több mint 35 millió alkatrészt, tartozékot forgalmazunk. Valamivel kevesebb, mint 2000 munkatársunk van világszerte, és jelentős beruházásaink létesültek a kutatásfejlesztés területén, ami laboratórium- és gyári kutatásfejlesztéseket is jelent. Földrajzilag nézve a legtöbb terméket Franciaországban, Svájcban és Olaszországban értékesítjük, de szintén nagy százalékban adjuk el termékeinket Nyugat-Európa más országaiban és Ázsiában is.”

A következő előadó Pavek Gábor kereskedelmi vezető, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős country menedzser volt, aki elmondta, hogy: „a magyar leányvállalat közel 20 fős csapata kazánok, villany-, illetve gázbojlerek kereskedelmével foglalkozik, és természetesen a szomszédos országokba is szállít termékeket. Az egyik legújabb fejlesztés a Velis Evo Plus villanybojler, amely nagy sikerét lapos, igen elegáns formájának, egyszerű szerelhetőségének, de leginkább a 7 év garanciájának köszönheti. Termékeivel az Ariston dobogós helyet vívott ki hazánkban, köszönhetően az 1800 m2-es logisztikai központjának és 200 fős szervízhálózatának, valamint az olyan szolgáltatásainak, mint a 72 órán belüli alkatrész házhozszállítás, de ide tartozik a modern oktató központjának tevékenysége is.”

Az Ariston 2016. évi terveiről pedig azt mondta, hogy „célunk a kazánok értékesítése területén a dobogós hely, az elektromos vízmelegítők piacán pedig a vezető pozíció megtartása. Távolabbi feladatunk, hogy a tevékenységünk 80%-át energiatakarékos és megújuló megoldásokból fedezzük 2020-ig.”

A sajtótájékoztató második felében Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke, az ErP rendeletek magyarországi bevezetése körüli visszhangról tartott előadást.

A sajtótájékoztató sikerét az is jelezte, hogy az előadások végén elindult a lavina, a meghívott vendégek számos kérdéssel halmozták el az Ariston cég jelenlévő szakembereit!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam