belépés / regisztráció
2019. június 18. kedd
Aktuális lapszám

25 éves jubileumát ünnepelte a Weishaupt Hőtechnika Kft.

Az 1932-ben alapított Max Weishaupt GmbH mára már a világ egyik vezető tüzeléstechnikai cégévé nőtte ki magát. 43 országban 3000 munkatársa képviseli a korábban gáz- és olajégőkkel, tüzelőberendezésekkel hírnevet szerzett baden-württenbergi (Schwendl székhelyű) vállalatot. A Weishaupt termékek kiváló minősége régen ismert és elismert Magyarországon is.

 

1973-ban cserélték le az Országház szilárd tüzelésű fűtési rendszerét Weishaupt égőkre, amelyeket 2001-ben a következő felújításkor – a korábbi kedvező tapasztalatok alapján – ismét Weishaupt rendszerre váltottak. A budai Várban levő reprezentatív Hilton szálló szintén a cég referencia listáját gazdagítja. Részben a korábbi üzleti kapcsolatok, részben a hazai igények és lehetőségek felismerése vezetett oda, hogy a rendszerváltás után, 1991-ben, vagyis éppen 25 éve először Magyarországon létesítettek leányvállalatot a korábbi „keleti blokk” országaiban, ez lett a Weishaupt Hőtechnikai Kft.

A jubileumra méltó módon készült az ünnepelt. A biatorbágyi központba meghívott közel 150 üzleti partner mellett a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Borsiné Pataki Etelka adta meg a rendezvény rangját. A díszvendégek közül a Német-Magyar Gazdasági Kamara titkára magyarul köszöntötte az egybegyűlteket, és örömét fejezte ki, hogy a hazánkban több mint 200 000 főt foglalkoztató német vállalatok eredményes működéséhez a Weishaupt is sikeresen hozzájárul.

Külön az ünnepségre érkezett Siegfried Weishaupt úr, az alapító fia, a vállalat mostani vezetője. Köszöntőjében méltatta a magyar leányvállalat eredményeit, és elmondta, hogy a 2012-es átalakítást követően jelentős változtatásokat hajtottak végre. A kor igényeinek figyelembe vételével, és a vevői igények tökéletes kiszolgálására tevékenységüket az energiatechnika, energianyerés, és az energiamanagement szektorokba csoportosították. Ennek szellemében nyitottak az olaj- és gázüzemű kondenzációs kazánok felé, az elektromos energia fűtési célú felhasználását optimalizáló hőszivattyúk irányába, és felvették palettájukra a kimagasló hatékonyságú napkollektorokat is. A gyártmányok és szolgáltatások sokoldalúan egészítik ki egymást, tökéletesen öszszehangolt rendszermegoldások. A korábbi égőspecialista mára rendszerkínáló lett: a következő évek nem az egyedülálló technológiáké, hanem az egyes folyamatok rendszerbe fogott, ellenőrzött optimalizált kombinációját igénylik.

A szakmai ismertetést követően baráti vacsora mellett folyt a kötetlen beszélgetés. A jubileumi tortát a Weishaupt vezetője (felesége segítségével) szegte meg, de jutott belőle minden résztvevőnek. A hangulatot Zséda és barátai gyönyörű dallamokkal tették még kellemesebbé.

További sok sikert és kölcsönösen előnyös együttműködést kívánunk ennek a nagyszerű gyártónak és hazai leányvállalatának – és a felhasználóknak is!

 

Korbuly Sándor
épületgépész mérnök

A szerzõ egyéb cikkei:

  V. Szolár Konferencia
  Világhírű designert ihletett meg a Gorenje
  V. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam