belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

25 éves a Hóbagoly

A felhőszakadás és borús idő ellenére egy őszi szombat reggelen összegyűltünk az újonnan avatott központi épületünk bejáratánál. A meghívottak között volt a Hóbagoly összes dolgozója, valamint családjaik, de azokat is örömmel köszöntöttük, akik az elmúlt negyed évszázad során meghatározó szerepet játszottak a cég életében. Programunkat egy rövid buszos utazással indítottuk, amelynek végállomása Neszmély szemet gyönyörködtető borvidéke volt.

 

Utunk során az összes aznapi csapadék lezúdult, mire felértünk Neszmély szőlőbirtokaira nem maradt egy csepp eső sem, ezért bár borús, mégis gyönyörű, esőmentes napot köszönhettünk a vidéknek. Pálinkával és pogácsával fogadtak minket, majd gyors csoportba rendeződést követően megkezdhettük a versengést, amelynek során bevezettek minket a szüretelés hagyományaiba is. Megmérettettünk csoportos szüretelés, bogyózás és préselés, majd az elkészült mustból lopózó versenyszámban is. Az első próbatételeket követően ünnepélyes, vidám hangulatban lakmároztuk a „szüretelők ebédjét”. Az ebédet követően a Hóbagoly alapítói, Soós Árpád és Faludy Péter tartottak beszédet. Felelevenítették a cég 25 évét és a képvetítés során a fontosabb mérföldköveket. Név szerint megemlékeztek azon kollégáinkról is, akik sajnos már nem lehetnek velünk és így nem tudtak részt venni az ünnepségen. A rendezvény különlegessége volt, hogy megjelent a cég 25 évet átölelő kiadványa, amelyből minden látogató kapott ajándékba egy példányt. Az ebédet követően folytatódott a csapatverseny. Kipróbálhattuk magunkat hordógurításban, petrencés rúd tartásában, szögbeverésben és üvegdugózásban is. A „Puszta-sí” versenyszámban a játékosok a feladattól, a nézők pedig a nevetéstől dőltek. Ki jobbra, ki balra. Mindezek után beleshettünk a kulisszák mögé, pince- és borászat látogatóként. Az élménydús programok levezetéséül borkóstolóval vártak bennünket, amelynek végeztével egy bortotó kitöltésével adhattak számot a csapatok a nap során szerzett, a szüreteléssel és a borászattal kapcsolatos ismereteikről. Hazautazás előtt a látogatók még beszerezhették a megkedvelt borkülönlegességeket.

Így vigadtunk 25. születésnapunk örömére. Társaságunk sikerességét mi sem igazolja jobban mint az, hogy korosztálytól függetlenül, kiváló csapatmunkával birkóztunk meg az elénk táruló feladatokkal, és tettük ezt ezen az ünnepségen úgy, ahogy tesszük azt az életben, a közös munka során is. Ezzel a lendülettel kezdjük meg a ránk váró következő 25 évet.

Varga-B.Orsolya


Bakos Erika

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam