belépés / regisztráció
2021. március 1. hétfő
Aktuális lapszám

10. Mart Oktoberfest

Valamit a MART Kft. és annak munkatársai igencsak jól csinálnak, mert aki ezen az október 1-i kellemes, napsütéses délutánon a Dunakeszi Házgyár területe felé autózott, csak azt érzékelte igazán, hogy itt valami nagy durranás történik. Folyamatos gépkocsi és autóbusz sorok özönlöttek a MART székhelye felé, és aki egy közeli parkolót megcsípett, az máris boldog és elégedett lehetett, hiszen ezen a napon, az Oktoberfest napján „áruhiány” volt a parkolókban.

 

A martos kollégák elmondták, hogy a mai nap nem a munkáé, hanem a felhőtlen szórakozásé, és valóban, itt mindenki mosolygott, üdvözölte a másikat, szorongatták egymás kezét, no, már csak az egyikkel, mert a másikban általában egy korsó Paulaner sör, vagy valamilyen étek volt. Hát igen, ételben aztán volt bőven választék, a káposztás cupákos csülöktől, a hagyományos kacsasültig, kenyérlángosig és ezek csak fokozták azt a vállalkozói kedvet, amellyel különböző játékos kihívásoknak próbáltak megfelelni a jelenlévők. Erre is volt bőven lehetőség, hiszen a kiállító partnercégek szellemes játékokkal szórakoztatták a nagybecsű közönséget. A több száz vendég között járkálva olyan érzésem volt, hogy én voltam az egyetlen, aki dolgozni jött ide.

Gratulálunk a MART Kft. minden dolgozójának, a szervezőknek, ismét nagyot alkottak! Kellenek is az ilyen „búfelejtő” rendezvények, hogy a munkánkat, kapcsolatainkat, egymást jobban megérteni, értékelni tudjuk.

 

Ürögi László, a Mart Kft. ügyvezetője:

Hányadik alkalommal szervezitek az Oktoberfest rendezvényt és hogyan jutottatok el idáig?

Elég hosszú út volt, most már a tizediket rendezzük meg. Az elsőt öt szállítópartnerrel indítottuk el és kb. 100- 150 fő látogatónk volt. Ez 10 év alatt ugyancsak kinőtte magát. Jelen pillanatban 37-38 beszállító partner segíti az Oktoberfestet, hogy sikeres legyen és reményeink szerint kb. 800-1000 vendéget tudunk fogadni.

Ez biztosan meg is lesz, mert parkolóhelyet nem nagyon lehetett már találni. Lehet, hogy kicsi a telepetek?

Azt nem mondanám, hogy kicsi, de ha a rendezvény látogatottságát növelni szeretnénk, akkor előbb-utóbb keresnünk kell majd egy másik, nagyobb helyszínt.

Egy ügyvezető igazgatónak mi a feladata egy ilyen rendezvényen?

Itt mi sem dolgozunk! A kollégákkal is tisztáztuk, hogy nekünk itt nem az a feladatunk, hogy megpróbáljunk a vevőknek bármit is eladni. A beszállító partnereinket is arra kértük, hogy rendben van, hogy megmutatják a kínálatukat, de ne arról szóljon ez a rendezvény, hogy bármit is „tukmálni” akarunk a partnerekre. Ez most szóljon arról, hogy jól érezzük magunkat. Legyen ez a délután azért, hogy kötetlenül beszélgethessünk. Nyilván, ha felhoz valaki munkával kapcsolatos témát, akkor válaszolunk, de igyekszünk ezt elkerülni.

Mi a különlegessége a mai rendezvénynek?

Egyrészt ez a 10. Oktoberfest, másrészről 25 éves a Mart Kft. és a jubileumi év ezen rendezvénnyel veszi kezdetét. Talán az a különlegessége, hogy a beszállító partnerek segítségével egyre több és több élményt tudunk adni ezen a rendezvényen. Elég körülnézni és látható, hogy mindenki valamilyen játékkal, valamilyen érdekességgel készült. Ami pedig a 25. éves jubileumot illeti, a következő évet át fogják szőni az ezzel kapcsolatos események, de többet nem kívánok elárulni, legyen ez meglepetés mindenkinek!

 

Wolfgang Hatzl, a Mart Kft. tulajdonos ügyvezetője:

Az Oktoberfest eseményét már hagyományosan és sikeresen szervezitek évről-évre, de a mai különleges jelentőséggel bír, hiszen 10. alkalommal szervezitek meg. Milyen gondolatokkal vársz a mai napra?

Mindig arra gondolok, hogy ez az esemény hogyan kezdődött és miként fejlődött tovább. Időközben ez az Oktoberfest már valóban hagyománnyá vált és a beszállítók is alig várják, hogy részt vehessenek rajta.

Mit gondolsz, mennyien érkeznek ma hozzátok? Mikor lennél elégedett?

Évről évre egyre több partnerünket látjuk vendégül, és ez most sem lesz másként. Kedvelnek bennünket, ezért én már most elégedett vagyok.

Még egy jubileum is érint benneteket, a MART ebben az évben 25 éves. Hogyan ünneplitek ezt a születésnapot?

Most csak a munkatársaink számára rendezett belső ünnepséggel, a többit pedig majd meglátjuk.

Negyed évszázadot megélni nem semmi, már önmagában is siker. Büszke vagy erre?

Ha a körülményeket nézzük, nagyon büszke vagyok. Amikor megvásároltam a vállalatot, sokan azt gondolták, hogy nem fogunk sokáig túlélni. De a munkatársaimmal, a kiváló menedzsmenttel bebizonyítottuk, hogy ez lehetséges. Sőt, az ez év szeptemberében egy új forgalmi rekordot állítottunk fel. Bővítettük a kínálatot, további bemutató termeket nyitottunk, illetve nekünk jobban megfelelő helyszínekre telepítettük át.

Pongrácz Lajos
főszerkesztő

A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam